Doğuş Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Makine mühendisliği, mühendislik alanındaki en eski, ilgi alanı en geniş ve bir o kadar da heyecan verici daldır. Faaliyet alanı, çok küçük ve çok hassas cihazların tasarımından çok büyük enerji tesislerinin tasarımına kadar uzanır. Bu geniş yelpaze içerisinde uçaklar, yüksek verimli makineler, elektronik-mekanik-fluidik kontrol sistemleri, bilgisayar benzetimi, kompozit malzemeler, robotlar ve biyomekanik ürünler gibi çok değişik konular yer almaktadır. Tüm bu özellikleri sayesinde, bilim, teknoloji ve endüstriyel üretimin kesiştiği ve etkileştiği bir mühendislik alanıdır.
Makine Mühendisliği otomobiller, ev eşyaları, uydular, her türlü makineler, yapay uzuvlar, protezler, ısıtma ve iklimlendirme cihazları ve sistemleri, enerji sistemleri, robotlar ve daha pek çok ekipmanın tasarımında, üretiminde, denenmesinde ve değerlendirilmesinde etkin rol alır.
Makine mühendislerinin bu kadar geniş bir alanda çalışabilmeleri için fizik, kimya ve matematik gibi temel konularda çok sağlam bir temele sahip olmaları gerekir. Bunun yanı sıra; mesleki konular olan katı cisimler mekaniği, akışkanlar, elektrik ve elektronik, kontrol, dinamik analiz, makine tasarımı, termodinamik, uygulamalı mekanik ve ısı iletimi konularını da çok iyi bilmeleri gerekir.
Makine Mühendisliği eğitimi almak isteyen öğrenciler, en başta matematik ve fen derslerini sevmeli ve bu konulara yatkın olmalıdır. Mekanik sistemlerin nasıl çalıştığı ve performanslarının nasıl daha iyileştirilebileceğini merak etmelidir. Hayal gücü yüksek, azimli, yaratıcı ve sorgulayıcı bir ruha sahip olmak da bu alanda başarı sağlamak için çok önemlidir.
Henüz değerlendiren olmadı.İlk değendiren siz olun.
Tüm hakları saklıdır © 2025