Özyeğin Üniversitesi
İşletme Fakültesi
İşletme
FİNANSAL MUHASEBE ÖZEL DERS
Finansal Muhasebe Nedir?
Finansal muhasebe, işletmenin
yapılması ve bu işlemlerinin
ile ilgili bir muhasebe alanıdır.
Finansal Muhasebe Dersini Kimler Alır ve Önemi Nedir?
Ders programlarında yer alan adıyla finansal muhasebe, kısaltılmış haliyle ACCT 201,
bölümlerinde zorunlu olarak okutulan; işletmecilik kurumu ile alakalı olan ilgisini akademik bilgiyle daha da zenginleştirmek isteyen
ve daha pek çok farklı bölüm öğrencileri tarafından sıkça tercih edilen seçmeli bir derstir.
ACCT 201 dersinin, giriş derslerine göre daha ileri düzey bir ders olması sebebiyle öğrencilerin özellikle matematik ağırlıklı derslerini başarıyla tamamlamış olmaları beklenmektedir. İktisadi ve idari bilimler fakültesi için işletmecilik bilgileri ve bunun esasları oldukça önemli bir husustur çünkü lisans hayatının akabinde iş dünyasında muhabe alanında görev yapılabilir ve danışmanlık hizmeti sunulabilir.
Finansal Muhasebe Dersinin İçeriği Nedir?
Finansal Muhasebe dersi, 14 hafta boyunca çeşitli alt başlıklara ayırılarak işlenmektedir.
Financal Muhasebe dersinin ana alt başlıkları şu şekilde sıralanmaktadır:
Finansal Muhasebenin Yararları Nedir?
FİNANSAL MUHASEBE ÖĞRENME ÇIKTILARI
Finansal muhasebe özel dersini almış bir öğrenci bu eğitim sürecinin ardından muhasebe alanında çeşitli konu başlıkları üzerine bilgi sahibi olacaktır. Başarıyla tamamlanmış bir program süreci sonunda öğrenciden;
beklenmektedir.
FİNANSAL MUHASEBE ÖZEL DERS
Özel Dersler Kim Tarafından Verilmektedir?
Boğaziçi Ders kurumu çatısı altında
Finansal Muhasebe Dersleri Nerede Yapılmaktadır?
Dersler, öğrencilerin talebine göre yüz yüze sınıfta, evde veya çevrimiçi platformlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Finansal Muhasebe Özel Ders Programımı Nasıl Yapabilirim?
Finansal Muhasebe özel derslerini yukarıda belirtilen başlıklar içerisinden ihtiyacınıza göre seçebileceğiniz gibi tam paket eğitim de alabilirsiniz.
Finansal Muhasebe Dersindeki Konu Başlıklarının Detayları Nelerdir?
Finansal muhasebe dersi özellikle işletme sahibi olmak veya işletmelere muhasebe alanında danışmanlık vermek isteyen kişiler için önemli bir alandır.
On dört haftalık ders sürecinde muhasebe defteri nasıl tutulur sorusundan muhasebe bordrosu nasıl oluşturulur sorusuna kadar çok çeşitli konularda öğrencilere bilgiler sunmaktadır.
Muhasebe nedir gibi klasik bir girişin ardından muhasebe defteri nasıl tutulur, çift yanlı kayıt yöntemi nedir, bu kayıt tutulurken ne gibi hususlara dikkat edilir, defter işlemleri (Çift Yanlı Kayıt İşleyişi, Günlük Defter Kayıtları, Büyük Deftere Kayıt Aktarımı, Düzeltme Kayıtları) nasıl yapılır sorularına cevap verilmektedir.
Defter işleyişine yönelik bilgilendirmelerin ardından muhasebenin temel noktalarından biri olan mali tablolar ve bu mali tabloların yorumlanması aşamasına geçilmiştir. Dersin bu safhasında bilanço tablosu nedir, nasıl oluşturulur; gelir tablosu nedir, nasıl oluşturulur ve özkaynak tablosu nedir ve nasıl oluşturulur sorularına örneklerle cevaplar oluşturulmaktadır.
Mali tabloların tanıtılması ve tablolara dair bilgilendirilmenin yapılmasının ardından bir işletmeye dair muhasebe işlemlerinin nasıl yapıldığının öğretildiği aşamaya geçilir. Bu noktada kasa işlemlerinin nasıl yapıldığı, alacak ve verecek pusulalarının nasıl oluştuğu, işletmenin satış hareketliliğine bağlı olarak ürünlerin stok durumunun ne olduğu, stokların nasıl hesaplandığı, satışı yapılan ürünlerin maliyet tablosunun işletmeyi nasıl bir noktaya taşıdığı, maddi ve maddi olmayan duran varlıkların durumunun ne düzeyde olduğu hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verilmektedir. Bu temel bilgiler ışığında bir işletmenin mali düzeninin nasıl oluştuğu bilgisine ulaşılır.
Bu detaylı anlatımın ardından dersin son haftalarında bordro nedir, nasıl oluşturulur ve muhasebenin bordro ile ilişkisi nedir gibi konular aydınlatılmaktadır.
Dersin özenli ve düzenli bir şekilde takip edilmesi, kümülatif olarak ilerleyen dersin daha rahat anlaşılması konusunda öğrencilere yardımcı olacaktır.
ACCT 201 Finansal Muhasebe dersinden özel ders almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Henüz değerlendiren olmadı.İlk değendiren siz olun.
Tüm hakları saklıdır © 2025